Huutokauppavälittäjämme ovat lähellä myyjiämme

Meillä on huutokauppa­välittäjiä eri puolilla maata

Klaravik on markkinapaikka koneille, työkaluille ja ajoneuvoille. Me autamme sinua myymään helposti ja turvallisesti, riippumatta missä päin Suomea oletkaan. Voit ottaa yhteyttä paikalliseen huutokauppavälittäjääsi alta, tai voit täyttää yhteydenottopyynnön oheisen kaavakkeen kautta ja me olemme sinuun yhteydessä. Eikö alueellasi ole vielä huutokauppvälittäjää? Ota silti yhteyttä ja pyrimme palvelemaan sinua normaaliin tapaan!

Y-tunnukselliset yritykset ja organisaatiot voivat myydä Klaravikissa.

Olen kiinnostunut myymään

LÖYDÄ PAIKALLINEN HUUTOKAUPPAVÄLITTÄJÄSI

Sinä olet koneesi paras asiantuntija, me tiedämme kuinka se myydään.

Klaravikissa myyminen

Käytettyjen koneiden ja laitteiden myyminen Klaravikissa on turvallista ja tehokasta. Tarvitaan vain huutokauppavälittäjämme vierailu ja muutaman viikon kuluttua ostaja tulee hakemaan myydyn kohteen. Me Klaravikissa huolehdimme kaikesta muusta.

Ennen myyntiä

1.Löydä huutokauppavälittäjäsi

Paikalliset huutokauppavälittäjämme sijaitsevat ympäri Suomea. Löydät lähimpänä sinua toimivan välittäjän ylhäältä. Vaihtoehtoisesti voit täytyy oheisen kaavakkeen ja otamme sinuun yhteyttä.

2.Ota yhteyttä

Kirjoita ja soita lähimmälle huutokauppavälittäjällesi ja selosta lyhyesti mitä haluaisit myydä. Voitte tämän jälkeen yhdessä sopia tapaamisen ja katsoa myyntikohteita tarkemmin.

3.Valmistelut myyntiä varten

Kerää yhteen kaikki huoltokirjat, rekisteröintitodistukset, kuitit ja kaikki muu mikä ostajia kiinnostaa kaupanteon yhteydessä. Tarvitsisiko kone kenties hieman pesua? Nettisivuilla kuvat ja videot luovat ostajille ensimmäisen mielikuvan.

4.Tapaaminen huutokauppavälittäjän kanssa

Huutokauppavälittäjä valokuvaa, videoi ja luo selosteen myytävästä kohteesta. Yhdessä asetatte sille pohjahinnan (alhaisimman hyväksyttävän myyntihinnan) ja muutaman päivän kuluttua huutokauppa alkaa.

Yleisiä kysymyksiä

Voiko yksityishenkilöt myydä Klaravikin sivuilla?

Vain yritykset ja muut y-tunnukselliset tahot voivat myydä Klaravikissa. Yksityishenkilöt voivat toki osallistua huutokauppoihin ostajina.

Maksaako myyminen jotain?

Jos myyntikohteesi myydään, veloitamme siitä hinnaston mukaisen provision, jonka määrittää lopullinen myyntihinta. Jos kohdetta ei myydä, koko huutokauppa ei myöskään maksa mitään.

Pitääkö minun järjestää katselut ostajille?

Ei, kaikki kohteet Klaravikissa myydään ilman katselua (ellei toisin määritelty). Klaravikin huutokauppavälittäjä on ainoa henkilö, joka sinun tulee tavata ja jolle myyntikohdetta pitää esitellä kunnes ostoprosessi on viety päätökseen. Ostajien tekemät huudot perustuvat kuviin, videoihin, sekä myyntiselosteisiin, joiden laadusta Klaravik on hyvin tarkka.

Mikä on pohjahinta?

Pohjahinta on pienin mahdollinen hinta, jolla olet valmis myymään kohteen.

Huutokaupan aikana

1.Voit jatkaa töitäsi kuten ennenkin

Huutokauppa kestää yleensä 1-2 viikkoa, jonka aikana me vastaanotamme kaikki kysymykset mahdollisilta ostajilta, jotta sinä voit keskittyä tavallisiin arkitehtäviisi (kannattaa silti välillä myös seurata kiehtovaa huutokaupan etenemistä).

2.Myyntikohteesi markkinointi

Myytäviä koneita ja laitteita markkinoidaan Suomessa ja ulkomailla. Hyödynnämme omaa sähköpostilistaamme ja sosiaalisen median kanaviamme löytääksemme mielenkiintoisiille kohteille uuden ostajan. Voit myös jakaa huutokauppalinkin omilla kanavillasi!

Yleisiä kysymyksiä

Mistä tiedän, että joku on tehnyt huudon?

Voit seurata huutokaupan käyntiä reaaliajassa huutokauppasivulta.

Missä huutokauppani näkyy?

Huutokauppasivustolla osoitteessa klaravik.fi. Huolehdimme myös, että sinun myyntikohteesi näkyy myös muilla suurimmilla kotimaisilla markkinapaikoilla, kuten nettikone.com ja tori.fi. Mainostamme päällä olevia huutokauppoja sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa ja muissa digitaalisissa kanavissa. Klaravik on myös osa Eurooppalaista TB Auctions -konsernia ja tulemme hyödyntämään ostajamarkkinoita myös Keski-Euroopassa.

Miksi pohjahintaa ei kerrota huutokauppasivulla?

Kun huutokauppavälittäjän kanssa määrittelette pohjahinnan, se on teidän yhteinen näkemys sen kohteen markkina-arvosta. Joskus se saattaa olla liian korkea, joskus hieman liian alhainen, mutta haluamme, että markkina tekee päätöksen oikeasta hinnasta ilman ulkoisia vaikuttimia. Haluamme ja uskomme, että se hyödyntää niin ostajia kuin myyjiäkin.

Kuinka löydän sisäänkirjautumistunnukseni?

Jos olet unohtanut tunnuksesi, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen info@klaravik.fi

Huutokaupan jälkeen

1.Tarkista sähköpostisi

Huutokaupan jälkeen sinulle lähetetään automaattinen sähköposti, jossa kerrotaan korkein annettu huuto. Oliko se korkeampi kuin ajattelit? Mahtavaa! Jäikö se hieman liian alhaiseksi? Jatkamme vielä neuvotteluja ostajan kanssa puolestasi.

2.Neuvottelu

Toisinaan korkein huuto jää pohjahinnan alle huutokaupan päätyttyä. Näissä tapauksissa jatkamme kaupankäyntiä neuvottelemalla sinun ja ostajan välillä. Tavoitteena on aina kauppa, josta kaikki ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä.

3.Ostaja noutaa kohteen

Huutokaupan jälkeen ostaja maksaa ja saa yhteystietosi. Ostajalla on tämän jälkeen 12 päivää aikaa noutaa kohde.

4.Rahat tilillesi

Saat myynnistä tulleet rahat tilillesi seitsemän arkipäivän kuluessa siitä kun kohde on noudettu. Jos vain nouto on jäljellä, saat silti rahasi seuraavan kuukauden viidentenä arkipäivänä, kun ostaja on maksanut.

Yleisiä kysymyksiä

Milloin san rahani?

Onko kohde maksettu ja noudettu? Saat rahat tilillesi viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa noudon jälkeen. Jos vain nouto on jäljellä, tulet silti saamaan noutoa seuraavan kuukauden viidentenä arkipäivänä. Erityisehtoja sovelletaan muun muassa ulkomaille kohdistuvissa kaupoissa, myyntikohteissa, joissa on velkaa tai rahoitusta jäljellä, tai mikäli ostaja käyttää rahoitusta kaupanteossa. Jos sinulla on kysymyksiä tuloutuksesta, kirjoita meille osoitteeseen info@klaravik.fi

Kohteeni ei myynyt - tarvitseeko minun silti maksaa?

Ei. Kohteista, jotka myymme, veloitamme hinnaston mukaisen provision, jonka määrittää lopullinen myyntihinta. Jos kohteesi ei myy, sinulle ei koidu mitään kustannuksia.

Olen myynyt rekisteröidyn ajoneuvon, mitä teen?

Voit aloittaa omistajanvaihdoprosessin luomalla varmenteen Traficomin sivuilla. Anna varmenne ostajalle sen jälkeen kun hän on maksanut ja ottanut sinuun yhteyttä. Voitte ostajan kanssa allekirjoittaa myös luovutusilmoituksen noudon yhteydessä

Jos minulla on kysymyksiä tuloutuksesta, mihin otan yhteyttä?

Voit ottaa yhteyttä huutokauppavälittäjääsi, tai asiakaspalveluumme osoitteessa info@klaravik.fi tai soittamalla 03 520 444.