Att köpa på Klaravik

Såhär fungerar det att köpa hos oss på Klaravik

Vad kul att du vill veta mer om att köpa på Klaravik! Här hittar du mer information om hur det går till. Du kan också hitta svar på de vanligaste frågorna under frågor och svar, eller kontakta vår kundsupport.

1Skapa konto

När du vill lägga bud på ett objekt på Klaravik skapar du först ett konto. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto hos oss.

Aktivera ditt konto genom att klicka på aktiveringslänken i mejlet som skickas till dig när du skapat kontot. Då blir kontot aktiverat och du kan logga in och lägga bud. Under "Mitt konto" kan du enkelt se dina aktuella bud och de objekt du har köpt.

2Hitta objekt & lägg bud

Under fliken auktioner hittar du samtliga objekt som är ute på auktion just nu. Klicka på något av objekten för att se mer information, bilder och skickinformation. Om du är intresserad av att lägga ett bud behöver du logga in och ange hur mycket du vill bjuda. Du kan välja mellan att lägga ett manuellt bud eller ett autobud och då låta systemet bjuda åt dig upp till ditt angivna maxbud. Du kan även se om det bud du lägger är inklusive eller exklusive moms.

Det kostar inte något att lägga ett bud, men kom ihåg att alla bud är bindande.

3Budgivning

Klaravik har en helt transparent budgivning, det innebär att alla som besöker klaravik.fi kan se alla aktuella bud. Alla registrerade budgivare kan lägga bud när som helst på dygnet fram tills auktionsavslut. Det framgår tydligt på varje objekt när auktionen avslutas.

Om någon lägger ett bud när en auktion på Klaravik har mindre än tre minuter kvar, förlängs auktionen med ytterligare tre minuter. Detta för att ge andra budgivare en chans att lägga motbud och för att inte stänga ute budgivare. Detta är etablerat inom onlineauktion och kan jämföras med slagauktionens första-andra-tredje-princip. Vi rekommenderar inte att du väntar tills sista sekunderna innan du lägger ett bud då din internetuppkoppling kan göra att ett bud fördröjs och ditt bud därför inte skulle hinna registreras hos oss inom aktuell tidsperiod.

4Inropsavgift

Vid varje enskilt köp tillkommer inropsavgift. Hur stor inropsavgiften är framgår på varje objekt när du är inloggad som köpande kund. Moms tillkommer alltid på inropsavgiften.

5Du vinner budgivningen

Du har vunnit auktionen om du har det högsta budet och reservationspriset har uppnåtts när auktionen avslutas, detta framgår tydligt i samband med budgivningen. Om inte auktionens reservationspris uppnås kommer du att bli kontaktad av Klaravik inom kort, med målsättning att få igenom affären. Tänk på att alla bud på Klaravik är bindande, oavsett om reservationspris är uppnått eller ej.
När du vunnit en budgivning når du fakturan, samt kan göra en direktbetalning, från ditt konto under "Mina köp".

6Betalning

Klaravik måste ha mottagit din betalning innan du får hämta ditt objekt. Du kan alltid betala via fakturan som nås från ditt konto, där du också kan genomföra en direktbetalning.

7När får du hämta ditt objekt?

När du har betalt kommer du att få exakt information från Klaravik om hur du går tillväga för att hämta upp ditt objekt.

Det är viktigt att du gör upp en tid för hämtning innan du åker för att hämta upp din auktionsvinst. Om du inte avtalar tid finns det risk för att du inte får tillgång till ditt objekt när du kommer.

Glöm inte att du som köpare har en rättighet såväl som en skyldighet att stämma av skicket utifrån auktionsunderlaget när du hämtar ditt inropade objekt. Om objektet inte motsvarar dina förväntningar ska du inte ta det från platsen utan att ha kontaktat oss först.

8Frakt

De objekt du hittar på Klaravik säljs på uppdrag av allt från stora byggbolag till enskilda firmor. Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar ditt köpta objekt själv på plats hos den säljande kunden.