Sälj på Klaravik

Vi har auktionsmäklare i olika delar av landet

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi hjälper dig att sälja enkelt och tryggt, oavsett var i landet du bor. Hitta din lokala auktionsmäklare längre ner eller skicka en förfrågan via formuläret så kontaktar vi dig. Ingen mäklare i ditt område än? Vi tar såklart gärna emot din fråga om försäljning ändå!

Företag med organisationsnummer samt offentliga företag kan sälja på Klaravik.

Jag är intresserad av att sälja

HITTA DIN LOKALA AUKTIONSMÄKLARE

Du är expert på din maskin, vi är experter på att sälja den.

Att sälja på Klaravik

Att sälja begagnade maskiner på Klaravik är tryggt och effektivt. Ett besök av din lokala auktionsmäklare är allt som behövs – någon vecka senare kan objektet hämtas av köparen. Allt annat kring försäljningen sköter vi på Klaravik.

Inför en försäljning

1.Hitta din auktionsmäklare

Lokalt baserade, i olika delar av landet, finns våra auktionsmäklare. Vem som jobbar närmast dig ser du här ovanför. Du kan också använda vårt formulär ovan.

2.Hör av dig

Mejla eller ring din auktionsmäklare och berätta vad du vill sälja. Tillsammans gör ni upp en tid för att ses och gå igenom objektet.

3.Gör dig startklar

Ta fram serviceböcker, registreringsbevis, kvitton och annat som kan behövas. Kanske är det läge för lite finputs också? På sajten blir bilder och film dina köpares första intryck.

4.Få besök av auktionsmäklaren

Mäklaren fotograferar, filmar och gör en beskrivning av ditt objekt. Sedan sätter ni tillsammans ett lägsta pris (reservationspris) och inom någon dag är auktionen startad.

Vanliga frågor

Får privatpersoner sälja på Klaravik?

På Klaravik är det i regel bara företag som säljer objekt. Privatpersoner är däremot välkomna att lägga bud på och köpa objekt.

Kostar det något att sälja?

Om ditt objekt blir sålt tar vi ut en provisionsbaserad kostnad, som styrs av försäljningsbeloppet. Om objektet inte blir sålt kostar det ingenting.

Måste jag fixa visningar?

Nej, allt på Klaravik säljs utan visning (om inget annat anges). Klaraviks auktionsmäklare är den enda som du behöver träffa och gå igenom objektet med till dess att köpet är genomfört. Köparnas bud baseras på auktionsunderlaget.

Vad är ett reservationspris?

Det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja för.

Under en auktion

1.Jobba på som vanligt

Auktionen pågår normalt i upp till en vecka. Under tiden tar vi hand om alla frågor från spekulanter så att du kan jobba på som vanligt (eller varför inte följa en spännande budgivning)

2.Marknadsföring av ditt objekt

Ditt objekt annonseras i Finland och utomlands. Vi ser också till att dra nytta av vårt nyhetsbrev och sociala medier för att uppmärksamma spännande objekt. Dela gärna länken till din auktion i dina egna kanaler!

Vanliga frågor

Hur får jag veta om någon lägger bud?

Du kan följa budgivningen i realtid på auktionssidan.

Var syns min auktion?

I auktionsflödet på klaravik.fi. Vi ser också till att synliggöra auktioner på andra stora marknadsplatser, som exempelvis nettikone.com och tori.fi. Vi marknadsför pågående auktioner genom nyhetsbrev, sociala medier och andra digitala annonser. Då Klaravik är en del av den europeiska onlineauktionskoncernen TBAuctions har du också stor möjlighet att nå relevanta spekulanter i utlandet.

Varför syns inte reservationspriset på sajten?

När du och din auktionsmäklare sätter ett reservationspris är det er gemensamma, personliga uppskattning av marknadsvärdet. Kanske visar det sig vara lite för högt? Eller alldeles för lågt? Genom att inte skriva ut det på sajten låter vi marknaden själv göra värderingen. Vi hoppas och tror att det gynnar både köpare och säljare.

Hur hittar jag mina inloggningsuppgifter?

Om du har glömt dina uppgifter kan du kontakta Klaravik på info@klaravik.fi.

Efter en auktion

1.Kolla mejlen

Efter auktionen får du ett automatiskt mejl med slutpriset. Blev det högre än du trodde? Grattis! Blev det lite lägre? Då inleds en förhandling.

2.Förhandla

Ibland slutar budgivningen under reservationspriset. Då tar vi hand om en förhandling mellan köparen och dig. Målet är att få till en affär som alla känner sig nöjda med.

3.Låt köparen hämta

Efter avslutad auktion betalar köparen och får därefter dina kontaktuppgifter. Köparen har 12 dagar på sig att hämta objektet.

4.Få betalt

Du har pengarna på kontot senast sju arbetsdagar efter att objektet är betalt och hämtat. Om bara hämtningen kvarstår får du ändå pengarna utbetalda den femte arbetsdagen i månaden efter att köparen betalat.

Vanliga frågor

När får jag betalt?

Är objektet betalt och hämtat? Då har du pengarna på kontot senast sju arbetsdagar efter hämtningen. Om bara hämtningen kvarstår får du ändå pengarna utbetalda den femte arbetsdagen i månaden efter att köparen betalat. Särskilda förutsättningar gäller vid utlandsförsäljning, objekt med skuld eller om köparen sökt finansiering. Frågor om din betalning? Kontakta info@klaravik.fi.

Mitt objekt blev inte sålt - måste jag betala ändå?

Nej. För objekt som blir sålda tar vi ut en provisionsbaserad kostnad, som styrs av försäljningsbeloppet. Om ditt objekt inte blir sålt kostar det ingenting.

Jag har sålt ett registrerat fordon, hur gör jag?

Ägarbyten för registrerade fordon sker alltid mellan köpare och säljare vid avhämtningen. 

Om jag har frågor om betalningen, vem kontaktar jag då?

Kontakta din auktionsmäklare eller vår kundsupport på info@klaravik.fi eller 03 520 444.